Euroopan joogaunionin logo

Euroopan Joogaunioni

Euroopan Joogaunionin (EUY) perustivat vuonna 1971 Gérard Blitz ja Andre van Lysebeth. Kaksi vuotta perustamisen jälkeen Zinalissa, Svetsissä, järjestettiin unionin ensimmäinen joogakongressi, joka on säilyttänyt asemansa vuosittaisena kohtauspaikkana. EUY edustaa joogayhdistyksiä, -liittoja ja -elimiä eri puolilla Eurooppaa ja varmistaa jooganopettajien koulutuskurssien korkean tason jäsentensä keskuudessa. Jäsenliittoja on nykyään 22, liitoissa on rekisteröityjä jooganopettakouluja 138 ja jäseniä on yli 20 000. Jäsenliitot edustavat 14:ää Euroopan maata. 

Lisätietoja löytyy EUY:n omilta internet-sivuilta: European Union of Yoga – Setting Yoga Teacher Training standards in Europe.  Aloitussivun alareunassa on EUY Newsletter -osio, jossa voit halutessasi liittyä uutiskirjeiden postituslistalle. Unionin tapahtumia voi seurata myös Facebookissa. 

Suomen Joogaliitto ry. on hyväksytty EUY:n täysivaltaiseksi jäseneksi vuonna 1981 ja on unionin ainoa pohjoismainen jäsenliitto. Gérard Blitz toimi pitkään EUY:n johdossa ja hän vaikutti myös suuresti Suomen Joogaliiton edustamaan joogaan ja  opettajakoulutuksemme kehittymiseen. Blitz piti oppilaineen useita ohjaajaseminaareja Joogaopistolla vuosina 1982-1989.  Joogaopettajakoulutuksemme tutkintovaatimukset EUY hyväksyi vuonna 1996 ja opetussuunnitelman vuonna 2000. Hyväksytyn koulutuksen vähimmäisvaatimuksia ovat mm. neljän vuoden kesto ja 500 lähiopetustuntia.

Euroopan Joogaunioni järjestää vuosittain suositun kansainvälisen joogakongressin Zinalissa, Sveitsissä.

Tietoja Zinalin vuoden 2023 tapahtumasta, joka järjestetään 20.-25.8.2023.

Zinal joogakongressin 2023 early bird -hintojen voimassaoloa on jatkettu kesäkuun loppuun. Täältä löydät hotellien ja huoneistojen hinnat. Lähde tutustumaan Euroopan joogayhteisöön.