Joogaopisto – kurssikeskus keskellä kauneinta Suomea

Joogaopisto sijaitsee Keski-Suomessa Saarijärvellä rauhallisessa maalaismaisemassa. Kiireetön ja rauhallinen ympäristö tarjoaa ihanteelliset puitteet joogan harjoittamiselle. Suomen Joogaliitto ry:n omistama opisto on toiminut joogan opetuksen valtakunnallisena keskuksena jo vuodesta 1973.

Opistolla järjestetään ympäri vuoden joogakursseja joogan harrastajille, myös aloittelijoille. Opistolla opetetaan kokonaisvaltaista, länsimaiselle ihmiselle soveltuvaa joogaa. Kurssit painottuvat erilaisiin joogan teemoihin, ja niiden kesto vaihtelee viikonlopusta viikkoon. 

Opettajina toimivat kokeneet ja ansioituneet jooganopettajat eri puolilta Suomea. Myös jooganopettajien koulutus on keskitetty Suomen Joogaopistoon.

auringonlasku järvellä suomen joogaopistolla
suomen kesä ja heinäseipäitä

Ota yhteyttä

puh. (040) 577 8682
WhatsApp +358 40 577 8682
Vastaamme varmimmin puhelinaikana arkisin klo 10–15.

Osoite: Taipaleentie 122, 43100 Saarijärvi

sähköposti: opisto@joogaliitto.fi

Ohjeet kurssilaiselle

Näin pääset Joogaopistolle

Suomen Joogaopisto sijaitsee Saarijärvellä, Ranta-Hännilän kylässä noin 70 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen.

Osoite:
Suomen Joogaopisto
Taipaleentie 122
43100 Saarijärvi


Näytä isommalla kartalla

Jyväskylästä on Saarijärvelle hyvät linja-autoyhteydet ja muutama vuoro päivässä ajaa lentokentän kautta. Tutustu linja-autoyhteyksiin Matkahuollon omilta sivuilta: https://www.matkahuolto.fi/matkustajat

Myös Onnibus-reitit Jyväskylästä tai Kokkolasta pysähtyvät Saarijärvellä: https://www.onnibus.com/onnibusin-ja-kumppanien-reittikartta.

Lähin rautatieasema sijaitsee Jyväskylässä. Tutustu junien aikatauluhin: https://www.vr.fi/

Kimppakyytejä voi tiedustella tai tarjota Suomen Joogaopiston Facebook-sivujen kautta ryhmästä: Kimppakyyti joogaopistolle Facebookissa.

Autojen paikoitusalue

Autojen lämmitystolpat on varattu vain autojen lämmitykseen.

Sähköautojen lataus lämmitystolpista on ehdottomasti kielletty. Lähin latauspiste on K‑Supermarket Minttu, Saarijärvi.

Taksit

Saarijärven linja-autoasemalta on Joogaopistolle noin seitsemän kilometriä. Välillä ei ole paikallisliikennettä.

  • Taksi Kitinprami Oy 050 357 5573 (sopimushinta Saarijärvi-Joogaopisto 20 €, ilmoita tulosi viestillä edellisenä iltana.)
  • Taksi Pietiläinen 0400 242 664 (sopimushinta Jyväskylä, Saarijärvi, Äänekoski) taksi 1-6 hlö
  • Saarijärven Palveluliikenne Ay 040 558 6597 taksi 1-6 hlöä tai tilataksi 1-8 henkilölle, voit tilata myös ryhmäkuljetuksille bussin, ota ajoissa yhteyttä.
  • Keski-Suomen Aluetaksi 0100 86 644

Ruokailu

Joogaopiston kursseilla tarjotaan herkullista ja monipuolista laktovegetaarista kasvisruokaa, jossa käytetään mahdollisimman paljon lähiseudun tai oman puutarhan tuotteita. Tarjolla on lämpimiä kasvisruokia, tuoreita salaatteja ja ituja sekä perinteisellä juurella nostatettua ruisleipää. Kahvia ja teetä on saatavilla kaiken päivää.

Ilmoitathan erityisruokavaliosi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua, jotta osaamme varautua. Ruokamme on laktoositonta.

Suomen Joogaopiston keittäjä hymyilee ja tekee ruokaa

Joogakurssien päiväohjelma

Kursseilla on opetusta ja ohjattuja harjoituksia 5–6 tuntia päivässä. Tarjolla on joogaharjoituksia (asanat, hengitys, rentoutuminen, hiljentyminen, meditaatio), kurssin teemaan liittyviä alustuksia, luentoja, keskusteluja sekä mahdollisesti ryhmätyöskentelyä. Lisäksi on mahdollisuus ulkoiluun.

Kurssit aloitetaan päivällisellä klo 18 ja ne päättyvät viimeisenä kurssipäivänä lounaan jälkeen.

Kurssimaksu ja kurssin peruminen

Kurssikalenterissa ilmoitetut hinnat ovat kurssi- ja osallistujakohtaisia. Kurssimaksuun sisältyy opetus ja valitsemasi majoitus täysihoidolla. Opiston liinavaatteista veloitetaan 15 euroa. Suomen Joogaliiton henkilöjäsenille myönnetään 5%:n alennus kurssimaksuista.

Voit maksaa kurssin myös Edenred-, Smartum- ja Epassi-maksutavoilla. Kun haluat maksaa näillä, ota yhteys opiston toimistoon.

Eräpäivän jälkeen tehdystä peruutuksista perimme peruutusmaksun, joka on (2–4 vrk kursseilla) 50 € ja (6–7 vrk kursseilla) 100 €. Jos joudut keskeyttämään kurssin, kurssimaksua tai sen osia ei palauteta.

Voit halutessasi maksaa kurssimaksun myös kahdessa tai kolmessa osassa. Jos haluat maksaa kurssin osissa, ota yhteyttä toimistoon.

Majoitus

Joogaopistolla asut mukavasti ja kotoisasti yhden tai kahden hengen huoneissa. Päärakennuksessa on 20 huonetta, joista 14 on kahden hengen huoneita ja 6 yhden hengen huoneita.

Opiston välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Bobilassa on neljä pientä yhden hengen huonetta ja jaettu yhteinen oleskelutila.

Joogaopiston alue on savuton ja päihteetön. Toivomme kurssilaisilta maltillista hajusteiden käyttöä. Valitettavasti opistolle ei voi ottaa lemmikkieläimiä mukaan.

Muut palvelut

Opiston kirjastossa on monipuolinen valikoima kirjoja ja lehtiä luettavaksi. Wifi-yhteys on kurssilaisten käytössä aulassa ja osassa huoneita. Televisiota opistolla ei ole.

Toimiston myymälästä voi hankkia Joogaliiton kustantamia joogakirjoja, joogaan sopivia vaatteita ja erilaisia apuvälineitä. Lisäksi myynnissä on perushygieniatuotteita ja Joogaliiton hyväksi vapaaehtoistyönä tehtyjä tuotteita ja mm. kortteja. Myymälä on avoinna toimiston aukioloaikoina.

Omat varusteet

Joogasalissamme on lainattavana joogamatto, bolsteri, istuintyyny, joogavyö, korkkitiili, joogatuoli ja huopa. Halutessasi voit tuoda omat varusteet mukanasi. Varsinkin pandemia-aikana omien varusteiden käyttö on suositeltavaa.

Ota mukaan lämmin, joustava joogaharjoituksiin sopiva asu, ulkoiluvarusteet, sisätossut, muistiinpanovälineet ja muut henkilökohtaiset tarvikkeet. 

Mikäli mahdollista, ota mukaan omat lakanat ja pyyhkeet. Näin säästät liinavaatteista veloitettavan erillisen maksun, 15 €.

Jos osallistut erikoiskurssille, kurssiohjelmassa kerrotaan, mitä välineitä pitää ottaa mukaan.

Suomen Joogaopiston kirjasto

Talkootyö

Joogaopisto on luotu vapaaehtoisvoimin. Talkootyön perinnettä vaalitaan edelleen. Palkattua henkilökuntaa on vain opiston keittiössä ja toimistossa. Liiton hallitus ja toimikunnat työskentelevät palkkiotta. Kurssien vetäjät lahjoittavat työnsä opistolle. Kurssilaisten toivotaan antavan vapaaehtoisen työpanoksen opistolle esimerkiksi pudistelemalla huoneensa tekstiilit lähtöpäivänä.

Opistolla järjestetään suosittuja talkooleirejä keväisin ja syksyisin. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoistyöhön opistolle tietyksi ajaksi. Otamme mieluusti apua vastaan ympäri vuoden sekä sisä- että ulkotöissä. Kysy lisää toimistolta. Talkoolainen saa hyvän mielen lisäksi ruuan ja majoituksen sekä pääsee mukaan joogaharjoituksiin, mikäli salissa on tilaa.

Ulkoilumahdollisuudet ja savusauna

Saarijärven rannalla sijaitsevalla opistolla on oma ranta. Voi soutaa opiston veneellä tai uida. Läheiseen metsään on viitoitettu ”Pranapolku” ja parin kolmen kilometrin päässä sijaitsee kuohuva koski. Taukojen aikana on mahdollista kävellä rannalla tai istua pihalla lukemassa tai keskustelemassa. Opistolla on lainattavaksi polkupyöriä, kävelysauvoja ja talvella potkukelkka. Kanoottia voi vuokrata. Hiihtolatu kulkee talvisin opiston lähellä. Toukokuusta syyskuulle voi lisäksi nauttia savusaunan löylyistä.

Vakuutus

Kurssilaiset eivät ole vakuutettuja opiston puolesta. Huolehdi, että oma vakuutusturvasi on voimassa. Kurssilaiset vastaavat itse henkilökohtaisesta omaisuudestaan.